Billig silkegarn

Hva er silkegarn?

Silke produseres av en silkeorm som spinner silke i en kokong. Silke er et animalsk fiber, ulikt de fleste andre tekstilene vi ofte bruker. Det blir brukt til mange forskjellige plagg, og kjennetegnes som et luksuriøst tekstil. Silke er kostbart å produsere, og brukes til blant annet kjoler, bluser, gardiner og sytråd.

Billig silkegarn på nett

Se utvalget av silkegarn

Egenskaper ved silkegarn

En kjent egenskap ved silke er glansen. Vi deler silke inn i to - Oppdrettsilke og villsilke. Oppdrettsilke har en finere og mer glansfull overflate, mens villsilke har en ru og matt overflate. Silke har også en elastisk egenskap, og absorberer fuktighet. Siden overflaten hos silkefiberen er tettpakket vil den også isolere slik at varme ikke slipper ut av klærne. Silke føles også kjølig mot huden.

Silkegarn i vask

Plagg laget av silkegarn trenger skånsom behandling. Mindre plagg, som skjorter og bluser bør håndvaskes. Det er viktig å bruke et nøytralt vaskemiddel og en del vann. Temperaturen bør helst ikke overstige 30 grader, men dette er avhengig av hva garnprodusenten spesifiserer. Silketekstiler kan sentrifugeres, men da beskyttet inni et annet klede. Det er også veldig viktig å stryke plagget når er tildels fuktig.

Billig silkegarn på nett

Se utvalget av silkegarn