Billig alpakkagarn

Hva er alpakkagarn?

Alpakkagarn kommer fra alpakkaen. Alpakkaen tilhører vikunjaslekten, og har et naturlig habitat i Altiplano i Sør-Amerika. Alpakkaen har et årlig vekst av ull på 3-5 kilo, mens det er rundt 2 kilo som kan brukes, og dette er fra alpakkaens sadel. I motsetning til ullgarn inneholder ikke alpakkagarn lanolin, noe som gjør at alpakkagarn er mer allergivennlig enn ullgarn. I dag foregår produksjonen av alpakkafiberen mest i Peru. Her antar en at det er rundt 2,1 millioner alpakkaer som brukes til produksjon.

I dag kjenner vi til 2 typer alpakkaen: Huacaya, som har en myk og tettpakket fiber, og Suri, som har en silkeglanset fiber.

Vi gir deg mulighet til å finne billig, bra og stort utvalg av alpakkagarn på nett.

Billig alpakkagarn på nett

Se utvalget av alpakkagarn

Egenskaper ved alpakkagarn

Alpakkafiberet har rundt 22 unike basisfarger, og alpakkaen klippes bare én gang i året. Alpakkafiberen brukes i mange plagg, eksempelvis pledd, gensere, topper og sokker.

Alpakkafiberen brukes i mange plagg på grunn av sine gode egenskaper når det kommer til isolering. Alpakkafiberen isolerer godt mot varme og kulde. I tillegg er det en fiber som ikke klør og er lett å bære.

Bruk av alpakka

Det amerikanske urfolket i Peru har brukt alpakkafiberen i årtusener, da det både gav varme klær og mat. Når alpakkafiberen først ankom Europa, nærmere bestemt Spania, ble det antatt å være unyttig på grunn av dårlig teknologi. Først når alpakkafiberen ble kjent i England klarte en å gjøre om denne fiberen til et brukbart fiber. I dag brukes alpakkafiberen til hatter, skjerf, hansker og gensere.

Alpakkagarn i vask

Ved vask av alpakkaprodukter anbefales det å bruke håndvask eller maskinvask. Ved maskinvask brukes kun 30 grader eller mindre. Skal man håndvaske tekstilene bør man presse tekstilene forsiktig mot hverandre og deretter legges på et flatt håndkle for tørking.

Det er viktig å bruke skånsomt vaskemiddel. Det anbefales å stryke produktet etter vask for å få tilbake glansen.

Billig alpakkagarn på nett

Se utvalget av alpakkagarn