Billig merinoull

Hva er merinoull?

Merinoull er et kvalitetsstempel for ull som har en finhet finere enn 0,024mm. Merinoull er ull fra merinosauen som har habitat rundt om i hele verden. En anslår at rundt halvparten av alle sauer er en type eller slektning av merinosauen. Over 80% av produksjonen av merinoull i verden foregår i Australia. Ved hjelp av moderne teknologi kan en sortere og velge ut den kvaliteten av merinoull en ønsker. Når du kjøper merinoull vet du at du får kvalitetsgarn.

Det finnes flere variasjoner av merinosauen, eksempelvis Fonthill merinosau, Boorla merinosau og Poll merinosau. De fleste merinosauene produserer merinoull av finhet mellom 0,011mm og 0,024mm.

Vi gir deg mulighet til å finne billig, bra og stort utvalg av merinoull på nett.

Billig merinoull på nett

Se utvalget av merinoull

Egenskaper ved merinoull

Merinoull har de egenskaper at det føles behagelig på huden og vil ikke føles kløende. Merinoull beholder godt på varmen og fukt vil trekkes bort som gjør at merinoull føles behagelig, selv på våte dager. Merinoull puster svært mye, og merinoull kan ta opp 30% av egenvekt i fukt, og ved absorbering vil det i tillegg skape varme.

Merinofibrene er svært tettpakket, og det gjør at merinoull vil isolere godt. Mange allergikere bruker merinoull i plaggene sine da det ofte ikke forårsaker allergiske reaksjoner ved bruk av merinoull.

Merinoull er også luktfri over lengre perioder på grunn av sine anti-mikrobielle egenskaper.

Ulike typer merinoull

Fin-Medium: Merinoull av type fin-medium har en finhet på mellom 0,0196mm til 0,0205mm. Merinoull av denne kvaliteten brukes på til robuste plagg. Merinoull av fin-medium finhet har en myk overklate, men har en robust og slitesterk overflate som kan brukes til uteplagg.

Ultrafin: Merinoull av type ultrafin kvalitet har en finhet på mellom 0,0161mm til 0,0175mm. Merinoull av denne typen kvalitet føles silkemykt og klør ikke. Ultrafin merinoull kan brukes rett på huden. Merinoull av ultrafin kvalitet kan brukes i undertøy og eksklusive dresser.

Bruk av merinoull

Merinoull egner seg like godt til varmt vær som kaldt vær. Et godt eksempel på bruk av merinoull i ekstremt høye temperaturer er stammen Bedouin av Sinai. Bruken av merinoull her har vært over århundrer, som viser hvordan merinoull også kan brukes ved høye temperaturer. Merinoull, som beskrevet i egenskapene over, transporterer fukten vekk fra kroppsoverflaten, noe som gjør at det føles kjølig lenger.

Merinoull i vask

Merinoull kan maskinvaskes, men en vil helst ikke bruke sterk sentrifuge da dette kan gjøre at plagg av merinoull krymper. Har du en vaskemaskin med ullprogram er dette å foretrekke. Det er også å foretrekke å bruke vaskemidler uten enzymer, da disse vaskemidlene ikke ødelegger de naturlige fibrene i merinoull. Bruk egne ullvaskemidler. Det er viktig å ikke bruke klorbehandling på produkter av merinoull.

Billig merinoull på nett

Se utvalget av merinoull